דלג לתוכן
לוגו האתר פותחים שולחן אצל סבתא דייזי
  • ראשי
  • ראשי

קוקלה

WhatsApp Image 2021-01-27 at 17.34.50

עלה לאתר:

22/04/2025

*לגרסה בשרית ניתן להוסיף כחצי קילו בשר טחון בתחילת המתכון

מצרכים

לקציצה

1 ביצה

1 בצל קצוץ דק

צרור כוסברה קצוץ דק' ללא הגבעולים

צרור פטרוזיליה קצוץ דק' ללא הגבעולים

צרור נענע קצוץ דק ללא הגבעולים

900 גרם סולת

½ כוס שמן

2 שיני שום קצוצות

½ כפית פלפל שחור

1 כפית שטוחה כורכום

1 כף פפריקה אדומה

1 כף מלח

(מי שאוהב חריף יוסיף פלפל ירוק חריף או כ- ½ כף ארישה)

שליש כוס מים

לרוטב

1 בצל קצוץ דק

1 שום קצוץ

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כפית סוכר

½ כפית פלפל שחור

½ כפית כורכום

1 כפית מלח

1 ליטר מים

הוראות הכנה

מכניסים לקערה את הביצה, הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע, השום, והשמן

מוסיפים חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה כורכום, כף פפריקה אדומה, כף מלח, וכחצי כף ארישה (למי שאוהב חריף)

מוסיפים שליש כוס מים מהברז ומערבבים לעיסה

מוסיפים בהדרגה את הסולת ומערבבים עד לקבלת מרקם של קציצה

בודקים טעמים ומוסיפים תבלינים לפי הצורך

לרוטב: מטגנים את הבצל, השום, רסק העגבניות, הסוכר, הפלפל השחור, הכורכום והמלח. מערבבים, מוסיפים את המים ומרתיחים

יוצרים מהעיסה קציצות בצורת ביצה ומכניסים לסיר כשהמים רותחים

מניחים בשכבות ומוודאים שהמים מכסים את הקציצות

מפרידים את הקציצות בעזרת כף למניעת הדבקות

מנמיכים את האש ומבשלים 30-45 דק' עד שמוכן ומכבים

בתיאבון

המתכון נועד להכוונה כללית בלבד. ייתכנו הבדלים בתוצאות הסופיות עקב שינויים בסוגי החומרים, שיטות ההכנה ותנאי הסביבה. ט.ל.ח, ואין אנו אחראים לכל שינוי בתוצאה הסופית.

״תזונה מזינה״ בשיתוף

© 2024 כל הזכויות שמורות לתזונה מזינה.

icons by freepik

Facebook-f Twitter Google-plus-g Pinterest
  • ראשי