עלה לאתר:
היום, ניתן לקנות במרכולים קוסקוס מוכן, שכל שנדרש לעשות על מנת לקבל את המוצר המוגמר הוא להוסיף מים רותחים, שמן וקורט מלח והרי לכם קוסקוס ללא מאמץ. אך מי שטעם פעם קוסקוס ביתי אמיתי, לא מחליפו בזה התעשייתי ומדי פעם, כדאי ורצוי להתענג על הדבר האמיתי.
הקוסקוס המרוקאי הוא עבה בתוצאתו הסופית ואילו הטוניסאי, דק יותר.
שמים את כל הסולת בקערה שטוחה בקוטר 40 ס"מ לפחות
מוסיפים כוס מים באיטיות ובין תוספת לתוספת, מערבבים היטב במהירות בשתי הידיים (מנת מים ראשונה – כחצי כוס), עד שכל המים נספגים
ממשיכים ברצף בתהליך זה, עד לסיום כל שתי כוסות המים
מעבירים את התכולה דרך נפת קוסקוס. גם את הגושים שנותרים על הנפה, מערבבים עם היד על הנפה, עד לסיום התכולה
מוסיפים כף שמן לקוסקוס המסונן ומערבבים היטב
בסירי הקוסקוס, ממלאים חצי מהסיר התחתון במים ומביאים לרתיחה
ממלאים את כל התערובת בסיר העליון ומניחים על הסיר התחתון
לאחר שיוצאים אדים מהסיר העליון, משאירים כעשר דקות ומורידים
מחזיקים את הסיר העליון ללא המכסה, מתחת לברז המטבח וממלאים מים עד גובה 2 ס"מ מעל הקוסקוס. סוגרים את הברז ונותנים למים לטפטף מהחורים בתחתית הסיר, עד לריקון כל המים
שופכים את הקוסקוס לכלי הערבוב הראשון
מוסיפים כף מלח ומשחררים את כל גושי הקוסקוס. לאחר כעשר דקות, מוסיפים את יתרת השמן ומערבבים
מעבירים את הקוסקוס לסיר העליון
ממלאים שוב את הסיר התחתון במים עד חצי הגובה ומרתיחים
לאחר הרתיחה, מציבים את הסיר עם הקוסקוס על הסיר התחתון ומכסים עד שעולים אדים מהסיר העליון. ממשיכים להרתיח עוד כ-15 דקות
מורידים את הסיר העליון, מסירים את המכסה והופכים את הסיר לתוך קערת הערבוב
מפוררים את הקוסקוס באמצעות כף ונותנים לתערובת להתקרר
הקוסקוס מוכן… בתיאבון
המתכון נועד להכוונה כללית בלבד. ייתכנו הבדלים בתוצאות הסופיות עקב שינויים בסוגי החומרים, שיטות ההכנה ותנאי הסביבה. ט.ל.ח, ואין אנו אחראים לכל שינוי בתוצאה הסופית.