עלה לאתר:
חומרים עבור 10 עד 12 יחידות
*כשמכינים מחשי ליום כיפור לא מטגנים אותו, אלא מבשלים כדי למנוע צימאון כתוצאה מהטיגון
לזרות ½ כפית מלח על הבצלים הקצוצים ו– ½ כפית מלח על הפטרוזיליה הקצוצה. לערבבם, ולהמתין 15 דקות
לסחוט את הנוזלים ולהכניס לקערה
להרטיב את פרוסות הלחם במים ולאחר שספגו, לסחוט ולפורר בתוך הקערה.
להוסיף את הבשר וכל יתר החומרים ולערבב לעיסה.
יוצרים מהעיסה כדור בגודל פרופורציונלי למעטפת.
פותחים את המעטפת ובמרווח הפרוסה החצויה, מכניסים את הכדור ומועכים ליצירת רצף אחד של המבנה (במקרה של ארטישוק, מועכים את הכדור על בסיס הארטישוק).
מחממים שמן במחבת
מקמחים את ההרכבה (בסיס ומעטפת), מצפים בביצים טרופות ומטגנים
לאחר הטיגון, להכניס לסיר את כל היחידות
להוסיף 3 כפות שמן
להוסיף מים עד גובה הקציצות ולהרתיח על אש גבוהה
להנמיך את האש ולהמשיך לחמם עד אידוי המוות
בתיאבון
המתכון נועד להכוונה כללית בלבד. ייתכנו הבדלים בתוצאות הסופיות עקב שינויים בסוגי החומרים, שיטות ההכנה ותנאי הסביבה. ט.ל.ח, ואין אנו אחראים לכל שינוי בתוצאה הסופית.