דלג לתוכן
לוגו האתר פותחים שולחן אצל סבתא דייזי
  • ראשי
  • ראשי

מחשי צמחוני

FM0   FC000010001:zzzzzz0 8161 078043874441663838014c0 bac13e f61d341f35 d81a181d8a ba12541346 e4 e13 e31 ed125b132c f613ee171b ff16e41c4c f61b4f229b

עלה לאתר:

22/04/2025

*מי שאוהב לאכול את המחשי רק מטוגן ולא מבושל אין צורך לעשות את הפעולה השנייה (שלבים 15-16), אך יש לחתוך את התפוחי האדמה לפרוסות דקות יותר, על מנת שיתרככו ויהיו מוכנים לאכילה

מצרכים

1 בצל גדול

צרור פטרוזיליה

מעט כוסברה

1 ק"ג תפוח אדמה בגודל בינוני

2/3 פרוסות לחם יבש (רק את פנים הלחם – הפטטה)

3 ביצים

כוס אגוזים טחונים גס

1 כפית כורכום שטוחה

½ כפית פלפל שחור

רבע כפית גרידת אגוז מוסקט

רבע כפית פלפל לבן

חצי כפית קינמון

כפית מלח

כפית אבקת מרק עוף פרווה

הוראות הכנה

שוטפים היטב את כל הירקות

קוצצים את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה ללא הגבעול ומוסיפים מעל כפית מלח ומניחים למשך כחצי שעה, עד ריכוך

מספיגים את הלחם בקערה עם מים, סוחטים אותו היטב ומפוררים לתוך קערה

סוחטים את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים לקערה עם הלחם

מוסיפים מעל כוס אגוזים טחונים גס ואת כל התבלינים

לתוך התערובת מוסיפים ביצה אחת ומערבבים הכול לעיסה. בשלב זה ניתן לבדוק טעמים

אם העיסה יצאה דלילה ניתן להוסיף כף פירורי לחם לפי הצורך

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לאורך, פרוסות בעובי כשני ס"מ. פורסים כל פרוסה לשניים עד כסנטימטר לפני הסוף

מניחים את כל תפוחי האדמה, החתוכים בקערה, עם חצי כף מלח ולאחר 10 דק' לשטוף אותם היטב במים ולסחוט

קורצים מהעיסה קציצה בגודל המתאים לפרוסות תפוחי האדמה ומניחים בניהן

מגלגלים בקמח ומניחים על צלחת

לאחר מכן טורפים 2 ביצים וכף מים וטובלים את הקציצות שנוצרו

מחממים שמן בגובה סנטימטר במחבת. כשהשמן רותח, מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג

מסדרים בסיר כל הקציצות שטוגנו ושופכים עליהם את שמן הטיגון

מוסיפים 3 סנטימטר מים (פחות מגובה הקציצות),  חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור מרתיחים על אש גבוהה

לאחר רתיחה, מנמיכים את האש, עד לצמצום הנוזלים ומכבים

בתיאבון

המתכון נועד להכוונה כללית בלבד. ייתכנו הבדלים בתוצאות הסופיות עקב שינויים בסוגי החומרים, שיטות ההכנה ותנאי הסביבה. ט.ל.ח, ואין אנו אחראים לכל שינוי בתוצאה הסופית.

״תזונה מזינה״ בשיתוף

© 2024 כל הזכויות שמורות לתזונה מזינה.

icons by freepik

Facebook-f Twitter Google-plus-g Pinterest
  • ראשי