עלה לאתר:
*מי שאוהב לאכול את המחשי רק מטוגן ולא מבושל אין צורך לעשות את הפעולה השנייה (שלבים 15-16), אך יש לחתוך את התפוחי האדמה לפרוסות דקות יותר, על מנת שיתרככו ויהיו מוכנים לאכילה
שוטפים היטב את כל הירקות
קוצצים את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה ללא הגבעול ומוסיפים מעל כפית מלח ומניחים למשך כחצי שעה, עד ריכוך
מספיגים את הלחם בקערה עם מים, סוחטים אותו היטב ומפוררים לתוך קערה
סוחטים את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים לקערה עם הלחם
מוסיפים מעל כוס אגוזים טחונים גס ואת כל התבלינים
לתוך התערובת מוסיפים ביצה אחת ומערבבים הכול לעיסה. בשלב זה ניתן לבדוק טעמים
אם העיסה יצאה דלילה ניתן להוסיף כף פירורי לחם לפי הצורך
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לאורך, פרוסות בעובי כשני ס"מ. פורסים כל פרוסה לשניים עד כסנטימטר לפני הסוף
מניחים את כל תפוחי האדמה, החתוכים בקערה, עם חצי כף מלח ולאחר 10 דק' לשטוף אותם היטב במים ולסחוט
קורצים מהעיסה קציצה בגודל המתאים לפרוסות תפוחי האדמה ומניחים בניהן
מגלגלים בקמח ומניחים על צלחת
לאחר מכן טורפים 2 ביצים וכף מים וטובלים את הקציצות שנוצרו
מחממים שמן בגובה סנטימטר במחבת. כשהשמן רותח, מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג
מסדרים בסיר כל הקציצות שטוגנו ושופכים עליהם את שמן הטיגון
מוסיפים 3 סנטימטר מים (פחות מגובה הקציצות), חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור מרתיחים על אש גבוהה
בתיאבון
המתכון נועד להכוונה כללית בלבד. ייתכנו הבדלים בתוצאות הסופיות עקב שינויים בסוגי החומרים, שיטות ההכנה ותנאי הסביבה. ט.ל.ח, ואין אנו אחראים לכל שינוי בתוצאה הסופית.