עלה לאתר:
בכל ארטישוק משאירים כ-2 ס"מ מהגבעול.
מורידים מהארטישוק את העלים הראשונים הקטנים.
מכניסים את הארטישוק לקערה גדולה מלאה במים.
לאחר 10 דקות מנערים אותם ושוטפים היטב מתחת לברז.
מניחים את הארטישוקים בתוך סיר גדול עם הראש כלפי מטה,
מוסיפים, כף מלח ומיץ מלימון שלם.
כשהמים מבעבעים, מנמיכים ומכסים.
לאחר כ-20 דקות מסירים את המכסה, תולשים עלה אחד מאמצע הארטישוק לבדיקת מוכנות (אם יצא בקלות זה מוכן וניתן לכבות, אם לא, ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות).
מוציאים לתוך מסננת ומעבירים לקופסא.
בתיאבון
המתכון נועד להכוונה כללית בלבד. ייתכנו הבדלים בתוצאות הסופיות עקב שינויים בסוגי החומרים, שיטות ההכנה ותנאי הסביבה. ט.ל.ח, ואין אנו אחראים לכל שינוי בתוצאה הסופית.