עלה לאתר:
במחבת מחממים מעט שמן
מטגנים את הבצל
מוסיפים את הבשר/עוף/פטריות, את עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים
מכבים את האש, כשהבשר מוכן
בסיר גדול מניחים את תפוחי האדמה ומוסיפים מי הברז עד גובה תפוחי האדמה
מבשלים עד לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד ריכוך תפוחי האדמה
מועכים את תפוחי האדמה בעודם חמים ומוסיפים חצי כפית פלפל שחור וכפית מלח
בסיר נפרד שולקים 4 ביצים עד הפיכתן לקשות
מקלפים את הביצים, חותכים אותן לרצועות ומניחים בקערה
מניחים לתפוחי האדמה והבשר להתקרר
לוקחים ביד כדור תפוח אדמה (בגודל של קציצה גדולה) משטחים ושמים כף מהבשר/עוף/פטריות ופלח של ביצה קשה ועוטפים ליצירת קציצה
מניחים בקערה אחת קמח ובקערה שנייה 2 ביצים טרופות
טובלים כל קציצה בקמח ומניחים את כולן על מגש
מחממים שמן טיגון במחבת
טובלים כל קציצה בביצים הטרופות ומטגנים משני הצדדים (יש להפוך בעדינות, כדי למנוע פירוק הקציצה)
להגיש חם עם פלח לימון
בתיאבון
המתכון נועד להכוונה כללית בלבד. ייתכנו הבדלים בתוצאות הסופיות עקב שינויים בסוגי החומרים, שיטות ההכנה ותנאי הסביבה. ט.ל.ח, ואין אנו אחראים לכל שינוי בתוצאה הסופית.