דלג לתוכן
לוגו האתר פותחים שולחן אצל סבתא דייזי
  • ראשי
  • ראשי

חללם

20200730_201748

עלה לאתר:

22/04/2025

מצרכים

לבצק

1 כוס קמח

1 כוס סולת

1 כפית שטוחה מלח

מים

לרוטב

¼ ק"ג חומוס יבש

מלח

1 כוס עדשים ירוקות

3 שיני שום קצוצות דק

בצל בינוני קצוץ דק

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית סוכר

½ כפית פלפל שחור

1 כפית שטוחה כורכום

1 כף פפריקה אדומה

הוראות הכנה

בצק:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים לבצק

מכסים במגבת למשך כחצי שעה

הבצק צריך להתקבל יבש

לתלוש גוש מהבצק ולגלגל בידיים, על משטח עבודה מקומח, לצורת "נחשים" דקים

חותכים את הבצק לחתיכות קטנות, בגודל כ-2 ס"מ. מפזרים מעט קמח על מגש ומניחים עליו את החתיכות במרווחים

מניחים לייבוש במשך מספר ימים

מסננים את שאריות הקמח

רוטב:

משרים את החומוס, למשך הלילה, בקערה עם מי ברז בתוספת כפית מלח

שוטפים ומכניסים לסיר עם מי ברז עד מעל גובה החומוס ומרתיחים

לאחר הרתיחה, מנמיכים את הגז ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך הגרגרים

מכבים ובודקים עם כף עץ

לשטוף את העדשים במים ולסנן. להכניס לסיר עם מים, עד מעל גובה העדשים ולבשל על אש גבוהה

לאחר רתיחה, להנמיך ולהמשיך את הבישול עד לריכוך

בשלב זה, לתוספת פיקנטיות, ניתן להוסיף לבצל שני פלפלים חריפים ולהוציאם לאחר הטיגון

מוסיפים את השום, רסק העגבניות, הסוכר, הכורכום, הפלפל השחור, הפפריקה ומטגנים קלות

מוסיפים חצי כוס מי ברז ומביאים לרתיחה

להוסיף 2 ליטר מים, כף וחצי מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את החללם ומבשלים

כשהחללם מגיע לכדי חצי בישול, מוסיפים את החומוס והעדשים שבושלו בנפרד ומביאים לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10-15 דקות. מערבבים מדי פעם

מכבים את הגז ומשאירים את הסיר עם מכסה סגור במשך 15-20 דקות

בתיאבון

המתכון נועד להכוונה כללית בלבד. ייתכנו הבדלים בתוצאות הסופיות עקב שינויים בסוגי החומרים, שיטות ההכנה ותנאי הסביבה. ט.ל.ח, ואין אנו אחראים לכל שינוי בתוצאה הסופית.

״תזונה מזינה״ בשיתוף

© 2024 כל הזכויות שמורות לתזונה מזינה.

icons by freepik

Facebook-f Twitter Google-plus-g Pinterest
  • ראשי