עלה לאתר:
מטבוחה היא רוטב עגבניות מבושל. שמה מגיע מלשון טביחה- מילה שמשמעה בישול או תבשיל, והיא חוזרת על עצמה במגוון של מאכלים. רק בתוניס ישנם ארבע שמות שונים לרטבים שכאלו (מקבובה, מרמומה, מרדומה למשל). השוני הוא לא רק בכינוי אלא בסגנון הבישול שמשתנה ממדינה למדינה ואפילו מבית לבית. אפשר למלא ספר שלם במתכוני מטבוחה שלא יהיו זהים.
לשטוף את הירקות ולחתוך לרצועות דקות כסנטימטר.
לטגן קלות את השום בסיר עם השמן.
להוסיף כף פפריקה אדומה, חצי כפית פלפל שחור וכף שטוחה מלח.
להוסיף את הירקות החתוכים ולערבב.
כשמתחיל לרתוח להנמיך את האש ולבשל כשעה.
לערבב כל רבע שעה, עד לצמצום מלא של הנוזלים (מתקבל מרקם של ריבה).
להגיש עם לחם טרי.
בתיאבון
המתכון נועד להכוונה כללית בלבד. ייתכנו הבדלים בתוצאות הסופיות עקב שינויים בסוגי החומרים, שיטות ההכנה ותנאי הסביבה. ט.ל.ח, ואין אנו אחראים לכל שינוי בתוצאה הסופית.