דלג לתוכן
לוגו האתר פותחים שולחן אצל סבתא דייזי
  • ראשי
  • ראשי

דבאחייה (או דבאמיתה)

דבחייה

עלה לאתר:

14/05/2025

מצרכים

דבאחייה:

חזה עוף

4 ביצים קשות קלופות

1 פרוסת לחם יבש מגורדת (רק את תוך הלחם)

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית כורכום

גרידת אגוז מוסקט

½ כפית פלפל לבן

מרק

2 גבעולי סלרי חתוך גס

1 כפית מלח

1 כפית כורכום שטוחה

1 כף אבקת מרק עוף פרווה

½ כפית פלפל לבן

הוראות הכנה

מנקים את חזה העוף וחותכים אותו לקוביות קטנות או טוחנים.

חותכים את הביצים לקוביות.

מכניסים לקערה את חזה העוף והביצים.

מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומוסיפים עוד 3 ביצים טריות ולחם מגורד.

מערבבים, שמים בשקית קוקי וסוגרים.

למרק:

מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הסלרי ומטגנים קלות.

ממלאים כחצי סיר במי ברז ומוסיפים את כל התבלינים.

כשהמים רותחים מוסיפים חלקי עוף (לבחירה).

מכניסים פנימה את השקית קוקי עם הדבאחייה.

כשהמרק מבעבע, מנמיכים את האש.

מבשלים, עד שהדבאחייה מתקשה. ניתן לחורר את השקית בעזרת מזלג, ולבשל למשך 15-20 דק' נוספות.

כשהמרק מוכן, מוציאים את הדבאחייה משקית הקוקי וחותכים לפרוסות. מוזגים את המרק לצלחת עמוקה.

ושיהיה בתיאבון.

המתכון נועד להכוונה כללית בלבד. ייתכנו הבדלים בתוצאות הסופיות עקב שינויים בסוגי החומרים, שיטות ההכנה ותנאי הסביבה. ט.ל.ח, ואין אנו אחראים לכל שינוי בתוצאה הסופית.

״תזונה מזינה״ בשיתוף

© 2024 כל הזכויות שמורות לתזונה מזינה.

icons by freepik

Facebook-f Twitter Google-plus-g Pinterest
  • ראשי